Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

9 lucruri care te impiedică să căștigi primul milion de dolari

9 lucruri care te impiedică să căștigi primul milion de dolari

A deveni milionar nu este atat de imposibil pe cat se crede. Cu dedicatie, rabdare si atentie, a ajunge milionar este complet realizabil. Daca eu am reusit, atunci poate oricine! Care este cea mai grea parte? Chiar sa obtii primul tau milion. Dupa aceea, totul devine mai usor.

Dar de ce este dificil sa ajungi in aceasta etapa? Eu cred ca multi oameni sunt destul de aproape de aceasta reusita, dar sunt blocati de urmatoarele mentalitati negative:

1. Nu gandesti corect

Napoleon Hill a mentionat in cartea sa de reper, Think and Grow Rich, ca “oamenii bogati gandesc diferit de o persoana obsinuita”. Dupa ce au fost intervieviati 1,200 dintre cei mai bogati oameni ai planetei, s-a ajuns la concluiza ca gandirea lor include astfel de credinte:

  • Cei bogati cred ca saracia este radacina tuturor relelor
  • Egoismul poate fi o virtute
  • Au o mentalitate indreptata spre actiune
  • Bogatii investesc in cunoastere
  • Viseaza la viitor
  • Isi urmeaza pasiunile
  • Iubesc provocarile
  • Milionarii isi concentreaza atentia pe castig, nu pe economisit
  • Stiu cand sa isi asume riscuri

Pe scurt, daca vrei sa ajungi milionar, incepe sa schimbi si modul in care te gandesti la bani si la succes!

2. Sa fii exagerat de preocupat de perfectiune

“Nimic nu este perfect” este una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat in viata. Cu cat accepti mai repede acest fapt, cu atat progresezi mai repede in viata, pentru ca nu iti permiti sa ramai blocat. Daca incepi un business, cu cat petreci mai mult timp sa iti perfectionezi un produs sau serviciu, cu atat le dai mai multa putere concurentilor tai, care vor incerca sa iti fure clientii! Nu ezita sa experimentezi. Intra pe piata cat mai repede. Te poti ocupa de detalii mai tarziu, cand ai deja un profit asigurat din business-ul tau.

3. Sa consumi tot ce castigi

Tocmai ce ai castigat o suma imensa de bani. Stiu ca este tentant sa fugi si sa cumperi cea mai luxoasa masina de pe piata! Dar tine minte ca oamenii bogati stiu cum sa traiasca cumpatat, uneori chiar sub standardele pe care si le permit, pentru ca gandesc pe termen lung. Un exemplu este Warren Buffett, care traieste intr-o casa modesta si conduce o masina obisnuita.

4. Sa ai asteptari nerealiste

Chiar daca bogatilor le place sa viseze mult, avantajul este ca isi seteaza asteptari realiste. Sunt constienti ca nu te imbogatesti peste noapte. Ca sa iti obtii scopurile, trebuie sa muncesti mult si sa ai o rabdare de fier. Cum se intampla si in cazul sportivilor, nu poti alerga un maraton daca nu ai pregatire si rezistenta, acumulate in timp, cu multa vointa.

5. Sa urmezi turma

Cauta mentori si citeste carti care sa te motiveze si sa te inspire in drumul tau profesional! Nu uita ca pentru a reusi in business-ul tau, este necesar sa aplici tactici care i se potrivesc. Cerceteaza povestile de succes din industria ta si lasa-te inspirat!

6. Sa nu planifici pe termen lung

Bogatii au un talent pentru felul in care stiu sa planifice viitorul. Stiu unde vor sa ajunga si ce ii va costa ca sa realizeze ce si-au propus. Acest lucru ii ajuta sa anticipeze obstacolele si sa se descurce in fata provocarilor. In orice business, este de dorit sa ai un plan de atac bine pus la punct: cum iti vei atrage clienti noi, cum te diferentiezi de competitie, cui te adresezi si de ce.

7. Sa petreci timp cu oamenii nepotriviti

Oamenii cu un statut nu pierd timpul asociandu-se cu multimea gresita. Ma refer la sceptici si la negativisti, dar si la cei care profita de pe urma succesului tau. In schimb, oamenii bogati petrec timp cu oameni asemanatori lor ca mentalitate, oameni pasionati, entuziasti, care abia asteapta sa vada ce le va aduce viitorul!

8. Sa faci totul de unul singur

Este imposibil sa faci totul de unul singur. Sa zicem ca ai creat un start-up. Ai nevoie de o echipa de oameni talentati in jurul tau, pe care sa te poti baza cand ai un moment de slabiciune. Invata sa delegi taskurile care nu ti se cuvin, este un truc esential folosit de antreprenori din toata lumea!

9. Sa nu ai incredere in tine

Care este cel mai puternic lucru care te impiedica in a avea succes? Este, probabil, lipsa de incredere pe care o ai in tine. In loc sa iti critici fiecare miscare si decizie, invata sa ai incredere in instinctul tau! Incearca sa nu mai pui atata pret pe opiniile altora, mai ales daca nu iti aduc nimic constructiv.

Insusi Dale Carnegie afirma: “Inactiunea naste indoiala si frica, in timp ce actiunea stimuleaza increderea si curajul. Daca vrei sa invingi frica, nu sta in casa sa meditezi la lucruri. Iesi in lume si cauta sa fii cat mai ocupat.”

Autor: John Rampton, antreprenor american si colaborator Forbes, Entrepreneur, The Huffington Post

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.