Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile europene încep să scadă după ce un investitor necunoscut a vândut o parte semnificativă din Deutsche Bank şi Commerzbank. Evoluţie negativă şi la Bursa de Valori Bucureşti

Acţiunile europene încep să scadă după ce un investitor necunoscut a vândut o parte semnificativă din Deutsche Bank şi Commerzbank. Evoluţie negativă şi la Bursa de Valori Bucureşti

Bursele europene înregistrau scăderi considerabile în după-amiaza zilei de marţi, 12 aprilie, într-o perioadă în care investitorii internaţionali urmăresc cu atenţie scăderile din sectorul bancar şi aşteaptă următoarele declaraţii ale Rezervei Federale din Statele Unite. Indicele paneuropean Stoxx 600 afişa un declin de 0,5% la 13:15, ora României, în timp de DAX 30 se deprecia cu 1,1% pe bursa din Frankfurt, sectorul bancar fiind la un moment dat pe minus cu 2,3%, arată datele MarketWatch.

La Londra, FTSE 100 scădea 0,4%, iar CAC 40 din Paris înregistra un minus de 0,8%.

Luni, un investitor misterios a vândut 116 milioane de acţiuni la Deutsche Bank şi 72,5 milioane de acţiuni la Commerzbank, participaţii ce reprezintă peste 5% din cele mai mari două bănci din Germania. Deutsche Bank suferea un declin de 8,5% la ora menţionată mai sus, iar Commerzbank scădea cu 8%. Totuşi, Deutsche a declarat că rămâne „încrezătoare în strategia noastră”.

Trendul descendent la nivel european poate fi observat şi în dinamica Bursei de Valori Bucureşti, unde indicele BET se deprecia cu 0,7%. De altfel, Banca Transilvania şi BRD – Groupe Société Générale înregistrau unele dintre cele mai mari scăderi din BET, 1,2%, respectiv 0,85%. În acest sens, Nigel Bolton, co-director de investiţii la BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, consideră că pieţele trebuie să se concentreze asupra marilor fluxuri de investitori.

„Dacă te uiţi la pieţele de capital în acest moment, există o mulţime de zone atractive, în special de-a lungul băncilor europene, care se prezintă acum incredibil de ieftine. Într-un mediu în care începem să vedem majorarea ratelor dobânzilor şi cât timp nu vom intra în recesiune într-un an sau doi, băncile pot fi destul de atractive”, spune Bolton.

În Europa, investitorii continuă să monitorizeze evoluţia războiului din Ucraina, care a generat volatilitate în pieţele dedicate mărfurilor şi, în consecinţă, pe pieţele de acţiuni. De asemenea, oficialii Băncii Centrale Europene se vor întâlni joi în Frankfurt pentru a discuta următoarea decizie de politică monetară, confruntându-se cu sarcina de a evalua preţurile de consum tot mai mari şi presiunea exercitată de conflictul ruso-ucrainean.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.