JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, spune că Bitcoin ar putea să crească cu 28% şi reprezintă acum activul său alternativ preferat. Moneda, minus 37% în 2022
30 mai 2022 2022-05-30 12:07JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, spune că Bitcoin ar putea să crească cu 28% şi reprezintă acum activul său alternativ preferat. Moneda, minus 37% în 2022
JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, spune că Bitcoin ar putea să crească cu 28% şi reprezintă acum activul său alternativ preferat. Moneda, minus 37% în 2022
JPMorgan Chase, principala bancă americană în funcţie de numărul de active, spune că preţul corect al Bitcoin este cu 28% peste nivelurile actuale, sugerând o „îmbunătăţire semnificativă” după dramaticele scăderi pe care le-a înregistrat industria crypto anul acesta, scrie Business Insider.
Banca susţine că monedele digitale au depăşit industria imobiliară şi au devenit astfel activul său alternativ preferat, segment ce nu ia în calcul active „tradiţionale”, precum acţiunile şi obligaţiunile.
Gigantul din Statele Unite spune, de asemenea, că preţul corect al monedei este de 38.000 de dolari, cu 28% peste nivelul de 29.700 de dolari afişat astăzi. Astfel, JPMorgan vede în viitor o serie considerabilă de creşteri pentru Bitcoin şi, în general, pentru piaţa criptomonedelor.
Industria crypto a suferit declinuri masive în 2022, confruntându-se cu o inflaţie ridicată şi, implicit, cu majorarea ratelor dobânzilor, războiul din Ucraina şi încetinirea economiei chineze, aspecte care i-au determinat pe investitori să renunţe la activele de risc.
Bitcoin a scăzut cu 37% de la începutul anului, în timp ce Ethereum este pe minus cu circa 48%. Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor s-a prăbuşit de la 3.000 de miliarde de dolari în noiembrie anul trecut la 1.300 de miliarde de dolari în mai 2022.
Totuşi, JPMorgan argumentează că selloff-ul a lovit mai puternic crypto-activele prin comparaţie cu alte investiţii, notând aici industriile de privare equity şi real estate. În consecinţă, strategii băncii sunt de părere că monede digitale au, prin contrast, mai multe şanse de revenire.
„Am înlocuit astfel sectorul imobiliar cu activele digitale, care au devenit activul nostru alternativ preferat, alături de fondurile de hedging”, scrie JPMorgan, adăugând că, deşi prăbuşirea TerraUSD a deteriorat sentimentul general din spaţiul crypto, fluxurile de capital nu par să se oprească.
Recent, banca de investiţii le-a oferit activelor digitale rating-ul de „underweight” (sub-alocare), încadrându-le anterior la categoria „overweight” (supra-alocare).
Puteti investi in crypto prin platformele:
Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.
- eToro – https://bit.ly/cont-etoro (Your capital is at risk)
- xPortal – https://bit.ly/cont-xportal
- LDVbank – https://cutt.ly/tokero
- Binance – https://bit.ly/38Zy4UK
- KuCoin – https://bit.ly/3qa4F2A
- Huobi – https://bit.ly/2SaO2IV
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Mentorat de investiții la bursă: —>> https://bit.ly/2PvDpKZ
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.
Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.