Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Investitorii de retail evită companiile farmaceutice şi par să îşi piardă răbdarea cu privire la acţiunile din industria aeriană

Investitorii de retail evită companiile farmaceutice şi par să îşi piardă răbdarea cu privire la acţiunile din industria aeriană

Aplicaţia de tranzacţionare eToro a analizat recent cele mai mari creşteri şi declinuri în ceea ce priveşte deţinerile investitorilor prezenţi pe platformă, comparând datele din T2/2022 cu primele trei luni ale anului.

În topul scăderilor sunt incluse două companii aeriene – United Airlines Holdings (-8%) şi Delta Air Lines (-7%) –, cât şi două grupuri farmaceutice: Merck & Co (-19% la nivel global şi -21% în România) şi Pfizer (-6%), conform unui comunicat al companiei.

La polul opus, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Twitter (+137% la nivel internaţional şi +68% în România) pe fondul ştirilor din luna aprilie conform cărora miliardarul Elon Musk ar plănui să cumpere reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. Giganţii energetici Shell şi BP au obţinut, de asemenea, creşteri semnificative datorită preţurilor gazelor naturale şi petrolului.

Astfel, numărul de investitori eToro care au participaţii la cele două companii a crescut cu 43%, respectiv 39%. La nivelul României, creşterile sunt de 40%, respectiv 58%.

Evoluţia deţinerilor eToro la nivel global (T2 vs. T1)

Lista celor mai populare acţiuni pe eToro rămâne dominată de sectorul tech, în ciuda recentului val de vânzări din industrie, Tesla, Amazon şi Apple ocupând în prezent primele trei poziţii. Topul este completat de Meta Platforms (Facebook), Microsoft şi Alphabet (Google).

De altfel, şi investitorii români îşi îndreaptă în continuare atenţia asupra acţiunilor tech, în vreme ce compania de software UiPath şi producătorii de automobile electrice Nio şi Tesla rămân în continuare pe primele trei locuri.

„Investitorii au avut o viziune pe termen lung, păstrându-şi favoriţii din Big Tech chiar dacă o bună parte din ei au fost afectaţi anul acesta. Decizia ar putea fi recompensată deoarece companiile cresc puternic, au marje ridicate ale profiturilor şi bilanţuri masive”, spune Ben Laidler, global market strategist, eToro.

Evoluţia deţinerilor eToro în România (T2 vs. T1)

Între aprilie şi iunie, cele mai populare acţiuni eToro la nivel global au fost Tesla, Amazon, Apple, Nio, Meta Platforms, Alibaba, Microsoft, Nvidia Corporation, Alphabet şi PayPal, singura firmă care şi-a schimbat poziţia prin comparaţie cu primele trei luni ale anului. Compania de sisteme de plată a ocupat locul 10 în T2, faţă de poziţia a unsprezecea în T1.

În România, clasamentul arată în felul următor:  Nio, Tesla, UiPath, Apple, Meta Platforms, Amazon, Palantir Technologies, Microsoft, GameStop şi Alibaba.

Indicele global MSCI ACWI a scăzut anul acesta cu 30%, în timp ce Stoxx 600 din Europa s-a depreciat cu 16%. În SUA, Nasdaq Composite şi S&P 500 au minus 29%, respectiv minus 21%. La Bucureşti, BET a pierdut 8,5%.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.