Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

NVIDIA a devenit cea mai valoroasă companie din lume depașind Microsoft și Apple iar eu sunt mândru investitor în acțiunile lor în continuare!

NVIDIA a devenit cea mai valoroasă companie din lume depașind Microsoft și Apple iar eu sunt mândru investitor în acțiunile lor în continuare!

Si … iata ca, nimeni alta decat NVIDIA a ajuns in sfarsit cea mai valoroasa companie din lume. Si cu siguranta se va mai mentine acolo o vreme, asadar sa ne bucuram ca ne-am pastrat banii investiti si in actiunile acestei companii fiindca trendul de AI e inca in avantajul lor (al nostru). Evaluarea bursieră este de 3.300 de miliarde de dolari, plus 178% de la începutul acestui an.

Nvidia a fost principalul beneficiar al creşterii cererii de cipuri care pot antrena şi rula modele puternice de inteligenţă artificială generativă, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI. În mai puţin de doi ani, s-a transformat dintr-o companie de 300 de miliarde de dolari, care se confrunta cu o supraofertă de cipuri exacerbată de o criză a criptomonedelor, într-una dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume, cu alţi giganţi din Silicon Valley făcând coadă pentru a obţine cele mai recente produse ale sale.

Faţă T3 fiscal 23, în T2 24, cel mai recent trimestru, compania şi-a dublat veniturile, dar profitul a crescut de 2,4 ori. Pe seama estimărilor medii veniturile au urma să crească la 110,6 mld. dolari în anul fiscal curent şi 145,9 mld. dolari în următorul.

Principalul segment de activitate este reprezentat de centrele de date, iar veniturile au crescut cu 427% de la an la an. Analiştii estimează că arhitectura Nvidia este prezentă în aproximativ 98% din centrele de date care utilizează procesoare grafice (GPU).

A doua companie, evident MICROSOFT, compa ie de care, dupa cum stiti am repetat in nenumarate randuri, inclusiv la MAIOR ARMY Meet-up de anul trecut ca e o companie formidabila, cu potential de crestere foarte mare, dovada ca a crescut incredibil de mult in ultimii 2 ani MAI ALES datorita trendului de AI prin achizitia OpenAi dar si datorita celorlalte divizii din portofoliu.

Apple, ramane pe podium, scazand pe locul al 3-lea si asta fiindca de cativa ani nu a mai reusit sa vina cu nimic nou si wow pe piata, n-au facut nici achizitii importante, iar capitalizarea e inca sus MAI ALES datorita rasfumpararilor masive de actiuni, fara de care ar fi fost de mult iesita de pe podium. Ramane de vazut pe viitor daca lanseaza ceva pe AI sau daca se regandesc din mou la un iCar pe care l-au tot promis dar au tot amanat, dar fara acest proiect, sau altceva wow, Apple nu va mai fi ce a fost vreodata.

PS: Pe pozitia 4 se afla Google, o companie gigant pe care o stim cu totii si care din punctul meu de vedere va avea mult de castigat datorita AI-ului chiar daca DEOCAMDATA pare ca nu au demonstrat nimic semnificativ pe partea asta, INSA, sa nu uitam ca Google, la fel ca Microsoft sunt niste companii gigant care, la cate achizitii au facut, e cam imposibil sa existe un nou trend important si sa nu-l calareasca si ei intr-o forma sau alta.

Va astept pe DISCORD-ul de pe Maior Army.ro sa analizam impreuna noile companii care se vor afla in top 5-to 10 in perioada urmatoare, fiindca NU UITATI ca banii se fac depistand companii NEPOPULARE si verificand daca acea nepopularitate este sau nu este permanenta! Si asta fiindca daca gasiti acele companii nepopulare, a caroror nepopularitate NU este permanenta, ati gasit diamantul si veti putea face profituri frumoase!

Click aici pentru a vedea beneficiile pachetului PLATINUM cu acces pe DISCORD si pentru link-ul de inscriere!

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.