Bosch începe producția în volum a celulei sale de combustibil cu hidrogen cu Nikola primul său client
14 iulie 2023 2023-07-14 3:36Bosch începe producția în volum a celulei sale de combustibil cu hidrogen cu Nikola primul său client
Bosch începe producția în volum a celulei sale de combustibil cu hidrogen cu Nikola primul său client
Bosch a pariat 2,5 miliarde de euro (2,14 miliarde de lire sterline) pe hidrogenul verde, care va juca un rol important în decarbonizarea transporturilor, industriei și clădirilor.
Compania a demarat producția modulului său de alimentare cu pile de combustie la uzina sa din Stuttgart, în cadrul unei acțiuni în care producătorul american Nikola Corporation este clientul său pilot cu camionul său electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen de clasa 8, programat să intre pe piața americană în cursul acestui an. De asemenea, Bosch își propune să lanseze anul viitor un motor pe bază de hidrogen potrivit pentru vehiculele grele de mare tonaj, compania dezvăluind că are deja patru comenzi pentru proiecte de producție din “toate regiunile economice majore”, adăugând că se așteaptă la volume de unități cu șase cifre până în 2030.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/cont-etoro (Your capital is at risk.)
- Pepperstone – https://bit.ly/cont-pepperstone
- XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)
Bosch, care activează de-a lungul întregului lanț valoric al hidrogenului, își propune să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro în domeniul tehnologiei hidrogenului până în 2030, moment în care compania preconizează că, la nivel mondial, unul din cinci camioane noi cu o greutate de șase tone sau mai mult va avea un sistem de propulsie cu pile de combustie.
Anunțând planurile Bosch pentru producția de pile de combustie, președintele Bosch, Dr. Stefan Hartung, a declarat: “Aici, la Stuttgart-Feuerbach, în uzina a cărei istorie este mai veche decât a oricărei alte uzine Bosch, viitorul hidrogenului este pe cale să se întâmple. Bosch știe cum să se descurce cu hidrogenul, iar Bosch se dezvoltă odată cu hidrogenul.”
Bosch a declarat că va utiliza o rețea globală de producție, precum și locațiile sale din Germania, folosind fabrica Bosch din Bamberg, Germania, pentru a furniza stiva de pile de combustie către fabrica Feuerbach din Stuttgart, unde are loc producția, și fabrica Bosch din Homburg, pentru a furniza componente precum compresorul electric de aer și suflanta de recirculare.
Markus Heyn, președintele Bosch Mobility, a declarat: “Bosch este una dintre puținele companii capabile să producă în masă o tehnologie atât de complexă precum stivele de pile de combustie. Nu dispunem doar de expertiza necesară în domeniul sistemelor, ci și de capacitatea de a transforma rapid noile dezvoltări în producție de masă.
Producția modulului de alimentare cu pile de combustie începe, de asemenea, în Chongqing, China, componentele necesare provenind de la fabrica din Wuxi. “Bosch este prima companie care produce aceste sisteme atât în China, cât și în Germania”, a adăugat Hartung. De asemenea, compania plănuiește să producă stive pentru aplicații mobile în fabrica sa din SUA din Anderson, Carolina de Sud. De asemenea, Bosch face apel la factorii de decizie politică să recunoască faptul că nivelul zero net poate fi atins doar printr-o economie bazată pe hidrogen. Într-o declarație, compania a spus: “Pentru Bosch, acest lucru este foarte clar. Prin urmare, compania susține cu tărie crearea unei economii bazate pe hidrogen și își intensifică investițiile în domeniul hidrogenului.”
Între 2021 și 2026, Bosch va fi investit în total aproape 2,5 miliarde de euro în dezvoltarea și fabricarea tehnologiilor sale H2 – cu încă un miliard de euro mai mult decât era prevăzut în planul de investiții pentru perioada 2021-2024.
Compania a adăugat că hidrogenul oferă oportunități de afaceri uriașe și mii de locuri de muncă, subliniind că la Bosch lucrează peste 3.000 de persoane care se ocupă de tehnologiile pe bază de hidrogen, dintre care mai mult de jumătate în Europa. Cu toate acestea, Hartung a declarat că Europa trebuie să facă mult mai mult pentru a crea o contrapondere la ritmul rapid de dezvoltare din alte regiuni ale lumii, cum ar fi SUA, și a prezentat patru cerințe ale factorilor de decizie politică germani și europeni.
El a spus: “În primul rând, trebuie să accelerăm ritmul producției de hidrogen în UE. În al doilea rând, trebuie create lanțuri de aprovizionare globale, iar în al treilea rând, hidrogenul trebuie utilizat în toate sectoarele economiei.” Ca un al patrulea punct, a subliniat, de asemenea, importanța creării rapide a infrastructurii de distribuție a hidrogenului în Europa.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/cont-etoro (Your capital is at risk.)
- Pepperstone – https://bit.ly/cont-pepperstone
- XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Carti de investiții la bursă: https://bit.ly/carti-investitii-emag
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.
Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.