Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cea mai mare achiziție din istoria Microsoft: 68,7 miliarde dolari pentru dezvoltatorul de jocuri Activision Blizzard

Cea mai mare achiziție din istoria Microsoft: 68,7 miliarde dolari pentru dezvoltatorul de jocuri Activision Blizzard

Microsoft va face cea mai mare achiziție din istoria sa și va cumpăra dezvoltatorul american de jocuri Activision Blizzard, celebru pentru titluri precum “Call of Duty”. Suma anunțată este de 68,7 miliarde dolari, mult peste cea mai mare achiziție făcută până acum de Microsoft: preluarea Linkedin în 2016, pentru 26 miliarde dolari. Microsoft are o capitalizare de piață de peste 2.300 miliarde dolari.

Este cea mai consistentă mișcare făcută vreodată de Microsoft în domeniul gaming-ului, iar dacă preluarea va primi toate avizele, compania din Redmond va deveni a treia ca venituri din jocuri video în lume, după Tencent și Sony.
După ce achiziția va fi parafată, Microsoft vrea să includă cât mai multe dintre jocurile Activision în portofoliul Xbox Game Pass, serviciu care are 25 de milioane de useri.

Microsoft a mai cumpărat studiouri de jocuri pentru a face cât mai interesant conținutul de pe Xbox Game Pass, dar mișcarea de acum este cea mai importantă. Jocuri precum Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty și Candy Crush vor putea fi jucate de posesorii de console Microsoft.

Activision Blizzard a fost fondată în 2008, are aproape 10.000 de angajați și venituri anuale de 8 miliarde dolari. Sediul central este în Santa Monica, California. Compania a luat ființă prin fuziunea, acum 14 ani, dintre Activision, Inc și Vivendi Games.

Compania, celebră pentru titluri precum Candy Crush și World of Warcraft, a fost în ultimele săptămâni în centrul unui scandal legat de modul impropriu în care conducerea a tratat diverse acuzații de hărțuire sexuală venite din partea angajaților.

Capitalizarea de piață Activision Blizzard este de 50 miliarde dolari și scăzuse la sub 45 miliarde dolari la început de decembrie. Acțiunile au atins maximul istoric în februarie 2021, când capitalizarea bursieră a trecut de 80 miliarde dolari pentru scurt timp.

În interiorul Activision au fost mai multe scandaluri, legate de o cultură foarte nesănătoasă, cu acuzații de hărțuire sexuală și discriminare de gen. În noiembrie, acțiunile companiei și-au pierdut 10% din valoare după ce Wall Street Journal a scris că CEO-ul Bobby Kotick a știut de ani buni despre acuzații foarte grave, dar nu a informat board-ul de conducere. De exemplu, o anagajată s-a plâns că în 2016 a fost violată de un superior.

Pe fondul acuzațiilor și al mușamalizărilor, acțiunile Activision au scăzut cu 30% în ultimele șase luni. Microsoft are afaceri anuale de peste 160 miliarde dolari și mai mult de 180.000 de angajați.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.