Google cumpără Wiz pentru 32 de miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție din istoria sa!
19 martie 2025 2025-03-19 18:31Google cumpără Wiz pentru 32 de miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție din istoria sa!
Google cumpără Wiz pentru 32 de miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție din istoria sa!

Google realizează cea mai mare achiziție din istoria sa. A încheiat un acord pentru preluarea start-up-ului israelian de securitate cibernetică Wiz, în schimbul a 32 de miliarde de dolari.
Google și compania-mamă Alphabet urmăresc să sporească securitatea serviciilor lor cloud, firma israeliană fiind specializată în acest domeniu și oferind soluții bazate pe inteligența artificială, și să recupereze decalajul față de Amazon sau Microsoft în domeniul cloud computingului, explică The Guardian. Alphabet se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în 2026.
Achiziția, care va fi realizată integral în numerar, are loc după ce anul trecut Wiz a respins o ofertă de 23 de miliarde de dolari, într-un moment în care firma analiza planuri de listare la bursă și exprima preocupări legate de aprobările necesare din partea autorităților pentru concurență. În condițiile revenirii lui Donald Trump la Casa Albă, experții se așteaptă la o relaxare a politicilor în materie de concurență, subliniază Reuters.
Assaf Rappaport, director general și cofondator al Wiz, a declarat: “Cloud-ul este mai important ca niciodată, iar atacatorii cibernetici nu încetinesc – ei folosesc deja cele mai inovatoare tehnologii pentru a se mișca mai repede”, subliniind astfel necesitatea luării de măsuri pentru a combate atacatorii. Sundar Pichai, director executiv al Google, a spus și el că “împreună, Google Cloud și Wiz vor accelera îmbunătățirea securității în cloud și capacitatea de a utiliza cloud-uri multiple. Astăzi, întreprinderile și guvernele care operează în cloud caută soluții de securitate și mai puternice și o gamă mai largă de furnizori de cloud computing”.
Wiz a fost creată în 2020 de un grup de foşti membri ai unei unități a Serviciilor de Informaţii Cibernetice din Israel. Aceasta a înregistrat cea mai rapidă creștere din toate timpurile a unui start-up din domeniul securității cibernetice. După încheierea tranzacției, Wiz va opera independent de Google, dar va lua parte și la activitatea Google Cloud. Wiz lucrează deja cu furnizori de cloud precum Amazon Web Services și Azure (Microsoft) – rivali ai Alphabet – iar printre clienții săi se numără banca de investiții Morgan Stanley și producătorul auto german BMW.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- Deschide cont eToro – (Your capital is at risk.)
- Deschide cont NAGA – (Your capital is at risk.)
- Deschide cont XTB – (Your capital is at risk.)
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Carti de investiții la bursă: https://bit.ly/carti-investitii-emag
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.
Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.