Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Oil Terminal aprobă semnarea parteneriatul cu Iulius Group care va dezvolta o zonă rezidențială de 38 de hectare în Constanța

Oil Terminal aprobă semnarea parteneriatul cu Iulius Group care va dezvolta o zonă rezidențială de 38 de hectare în Constanța


Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier din portul Constanța, la care Ministerul Energiei deține aproape 60% din acțiuni, a anunțat că a aprobat dezvoltarea unui proiect de regenerare urbană în apropiere de gara Constanța cu dezvoltatorul Iulius Real Estate, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, potrivit unui document AGA publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Economedia a scris aici despre negocierile pentru un proiect de regenerare urbană la Constanța în valoare de peste 800 de milioane de euro.

Potrivit documentului, obiectul contractului sunt două terenuri de 254.261 mp şi de 129.335 mp, taxa de superficie este de 2 milioane euro pe an. Durata contractului este de 99 de ani cu posibilitatea prelungirii în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

„Următoarele funcțiuni din cadrul Proiectului vor fi dezvoltate în mod direct de – Dezvoltator: Retail, Office, Rezidențial, Entertainment, Parc, Grădina Botanică, Fresh Market, Parcări aferente. Următoarele funcțiuni vor putea fi dezvoltate, la decizia Dezvoltatorului, împreună cu parteneri instituționali de drept public sau privat sau direct de către aceștia: Universitate/campus universitar, Acvariu, Hotel, Parcări aferente, SPA”, potrivit documentului de la BVB.

Oil Terminal este societate comercială cu capital majoritar de stat, înscrisă la cota bursei, categoria I, la data de 30 ianuarie 1998.

Compania este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional. Principalele servicii realizate sunt: primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit; efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate; efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii; efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare.

Reamintim că au existat discuții despre un proiect-mamut de investiții similar pe terenurile Romexpo, între grupul Iulius și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Camera de Comerț și Industrie a României a vrut să construiască la Romexpo un complex uriaș, cu 14 turnuri (ajungând până la 42 de etaje). Proiectul ar fi putut fi ridicat pe un teren care aparține statului (prin Regia Autonomă a Patrimoniului de Stat) și e concesionat Camerei de Comerț.

Construcția acestui mega proiect imobiliar se dorea prin realizarea unui parteneriat cu grupul Iulius, controlat de omul de afaceri ieșean, Iulian Dascălu. Practic, prin acest parteneriat, CCIR a cerut folosința gratuită a terenului de la Romexpo pe care Grupul Iulius va putea dezvolta un mega proiect imobiliar, iar o parte din bani ar fi urmat să ajungă și în contul CCIR, bani plătiți de firmele care puteau închiria un spațiu în presupusul proiect.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.