Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

OMV Petrom a raportat un profit net de 4,6 miliarde de lei în primul semestru, de cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei au crescut de 2,5 ori, la 25 de miliarde de lei, pe fondul creșterii prețului la țiței și gaze naturale.

OMV Petrom a raportat un profit net de 4,6 miliarde de lei în primul semestru, de cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei au crescut de 2,5 ori, la 25 de miliarde de lei, pe fondul creșterii prețului la țiței și gaze naturale.

Pe fondul creșterii prețului țițeiului și gazelor la nivel mondial, OMV Petrom a raportat un profit net de 4,64 miliarde de lei în primul semestru al anului curent, de aproape cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut, când a înregistrat un profit de 980 de milioane de lei.

Cifra de afaceri a grupului OMV Petrom a crescut în primele șase luni ale anului cu 153%. În primul trimestru al anului, compania a raport venituri totale de 25,5 miliarde de lei. În perioada similară a anului trecut, OMW Petrom a avut o cifră de afaceri de puțin peste zece miliarde de lei, iar pe întreg anul de 23,5 miliarde de lei.

”Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 25.581 mil lei în 1-6/22 a crescut cu 153% comparativ cu 1-6/21, susținută în principal de prețuri mai mari ale mărfurilor și de volume mai mari aferente vânzărilor de produse petroliere și electricitate. Vânzările din segmentul Rafinare și Marketing au reprezentat 55% din totalul vânzărilor consolidate, iar vânzările din segmentul Gaze și Energie au reprezentat 44%. Vânzările din segmentul Explorare și Producție au reprezentat numai 0,1% după vânzarea filialelor din Kazahstan în T2/21 (vânzările din Explorare și Producție fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terți)”, precizează compania într-un comunicat.

Prețul mediu realizat la țiței de grupul OMV Petrom în primul semestru a fost de 90,97 dolari per baril, comparativ cu 54,61 dolari în perioada similară a anului trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 67%.

”Investițiile au însumat 1.39 miliarde de lei în primul semestru, cu 15% mai mari față de semestrul anuui anterior (1.2 miliarde de lei), în principal direcționate către investițiile din Explorare și Producție în valoare de 1,02 miliarde de lei (993 milioane lei anul trecut). Investițiile din Rafinare și Marketing au fost în valoare de 261 milioane de lei 198 mil lei anul trecut), în timp ce investițiile din Gaze și Energie au fost în valoare de 92 milioane de lei (9 milioane de lei anul trecut). Investițiile din segmentul Corporativ și Altele au fost în valoare de 14 milioane de lei (7 milioane de lei anul trecut)”, mai arată OMV Petrom.

Datoriile totale la 30 iunie 2022 au crescut cu 2,58 de miliarde de lei comparativ cu 31 decembrie 2021. Creșterea datoriilor pe termen scurt a fost generată în mare parte de datorii financiare mai mari în legătură cu instrumentele derivate, de datorii comerciale mai ridicate determinate de achiziții mai mari, de provizioane mai ridicate și de datorii mai mari cu impozitul pe profit. Această creștere a fost parțial compensată de scăderea datoriilor pe termen lung în principal că urmare a revizuirii provizioanelor privind obligațiile cu dezafectarea și restaurarea în mare parte că o consecință a creșterii ratei nete de actualizare.

omv-results-report

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.