Programul Made in Romania editia a IV-a si-a desemnat companiile finaliste

  • Cele 15 companii finaliste in programul Made in Romania, editia a IV-a, au fost anuntate si premiate ieri, 16 septembrie.
  • Patru dintre finalistele Made in Romania sunt din sectorul IT&C, iar restul activeaza in comert, constructii, sanatate, servicii financiare, agricultura si industria prelucratoare.
  • Pentru prima oara in cadrul programului a fost acordat si un premiu special Made in Romania.
  • Platforma Made in Romania – www.investingromania.com – continua sa ofere 24/7 posibilitatea conectarii directe a antreprenorilor cu investitori si consultanti, precum si cu alti antreprenori.

Programul Made in Romania si-a desemnat cele 15 companii finaliste ale editiei din acest an, viitoarele motoare de crestere ale economiei locale si din regiune. Dintre cele 15 companii, cele mai multe sunt din sectorul IT&C, iar restul activeaza in comert, constructii, sanatate, servicii financiare, agricultura si industria prelucratoare. Pentru prima oara de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat si un premiu special pentru sustinerea antreprenoriatului romanesc. Companiile finaliste au fost premiate in cadrul unei Gale care a avut loc in 16 septembrie.

„Pentru a patra oara deja, celebram antreprenoriatul romanesc, inovatia si dedicarea. Pentru ca aceasta este esenta programului Made in Romania, dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti. Cea de-a patra editie a programului aduce in prim plan atat afaceri mature, cat si companii inovatoare, cu potential remarcabil de crestere. Va invit sa le cunoastem povestile de succes si sa le urmarim evolutia. Sunt mai mult ca sigur ca ne vor suprinde si, cu ajutorul intregii comunitati ai pietei de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua sa dezvolte afaceri extraordinare in Romania”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Cele 15 companii finaliste si castigatoarea premiului special sunt:

Companie Domeniu de activitate
1 Agricola International Una dintre cele mai mari companii de produse alimentare din Romania.
2 Artesana International Producator de lactate artizanale.
3 Dacia Plant (votul publicului) Pionier al industriei de suplimente alimentare din Romania.
4 Druid Dezvoltator de asistenti virtuali inteligenti cu implementari in cloud, hybrid sau on-premise.
5 Elefant Online Retailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro – „Mallul online al familiei tale”.
6 Elis Pavaje Liderul pietei de pavaje din Romania.
7 Fortech Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania.
8 Grande Gloria Production Producator de cosmetice, servetele umede, dezinfectanti.
9 One United Properties Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Bucuresti.
10 Plant an App Platforma low-code care permite oricui sa dezvolte sisteme software.
11 Roca X Vehicul investitional local care identifica si sustine idei si companii inovative fondate de antreprenori pasionati de rezolvarea unor nevoi reale si actuale.
12 SanoPass SanoPass este platforma care digitalizeaza si integreaza serviciile medicale de preventie prin reteaua de 850 de clinici.
13 Secom Secom este trendsetter si lider in solutii naturale de medicina integrativa.
14 SeedBlink Platforma de investitii in startup-urile tech.
15 Zitec Ofera consultanta si dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps.
16 Radio Guerrilla Premiu special Made in Romania: Postul de radio al antreprenorilor.

„Conceptul Made in Romania a fost transformat si imbunatatit constant din 2017 pana acum, iar prin lansarea platformei Made in Romania dorim sa transformam programul intr-un spatiu unde companiile sa aiba acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made in Romania in termeni de finantare – sase companii listate la bursa si obligatiuni in valoare totala de 77,7 milioane de euro –  ne impulsioneaza sa mergem mai departe si sa dezvoltam acest program dedicat conectarii mediului de business cu piata de capital”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atat prin votul publicului, cat si de un juriu format din 12 experti in diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct in finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturi valide. Sesiunea de vot public s-a derulat in perioada 4-31 august. In urma intalnirii juriului din 1 septembrie au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de companii semifinaliste. Premiul special al editiei din acest an a Made in Romania a fost acordat Radio Guerrilla, „Postul de radio al antreprenorilor”, pentru implicarea si sustinerea antreprenorilor romani.

Din 2017 pana acum, aproape 1.000 de companii au intrat in contact cu piata de capital prin intermediul programului Made in Romania.  Ca urmare a participarii in program, sase companii s-au listat la bursa: Norofert (NRF), 2Performant Network (2P), Safetech Innovations (SAFE), IHUNT Technology Import-Export (HUNT), Agroserv Mariuta (MILK), Visual Fan (ALW), iar sapte au emis si listat la bursa obligatiuni pentru finantarea planurilor de dezvoltare, in valoare totala de 77,7 milioane euro.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucuresti in 2017, pentru a identifica si promova companiile de top din Romania. In cursul anului 2021, partenerii principali care sprijina derularea proiectului sunt: MicrosoftUiPathROCA InvestmentsBanca TransilvaniaBT Capital PartnersBRD Groupe Societe GeneraleBRD Asset ManagementBRK Financial Group, Bondoc si Asociatii, DendrioMazarsSeedBlinkHorvath & Partners Management Consulting, TradeVille, alaturi de sustinatorii ANISDoingBusinessRomanian Business Leaders,  Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), Termene.ro si partenerul media Digi24.

Share: