Warren Buffett a majorat expunerea Berkshire Hathaway la Apple de la 41% la peste 50% din portofoliu în T3/2021.
17 decembrie 2021 2021-12-17 2:37Warren Buffett a majorat expunerea Berkshire Hathaway la Apple de la 41% la peste 50% din portofoliu în T3/2021.
Warren Buffett a majorat expunerea Berkshire Hathaway la Apple de la 41% la peste 50% din portofoliu în T3/2021.
Gigantul de investiţii stă pe 150 mld. dolari cash Warren Buffett este cunoscut pentru faptul că face investiţii pentru a genera creşteri de-a lungul mai multor generaţii, iar participaţia deţinută la Apple (AAPL) de gigantul Berkshire Hathaway, pe care acesta îl controlează, reprezintă un exemplu în acest sens. Cele 887,1 milioane de acţiuni la producătorul iPhone-urilor au ajuns recent la o valoare record de circa 160 mld. dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 342% faţă de investiţiile iniţiale de 36 mld. dolari. Eduard Ivanovici
Astfel, Apple reprezintă peste jumătate din portofoliul de acţiuni al Berkshire, în valoare de aproape 300 de miliarde de dolari, conform documentelor la T3/2021 publicate la SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA, citate de Business Insider. Presupunând că Berkshire nu şi-a redus deţinerile din 30 septembrie, participaţiile constituie acum aproape un sfert din valoarea de piaţă a Berkshire Hathaway, respectiv 660 de miliarde de dolari înaintea şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 15 decembrie.
De notat că deţinerile nu au avut nevoie de câteva decenii pentru a genera o asemenea creştere, precum majoritatea investiţiilor de succes realizate de Buffett. În schimb, Berkshire a investit în Apple în urmă cu doar cinci ani. Dacă nu au avut loc schimbări semnificative de la sfârşitul lunii septembrie încoace, portofoliul de acţiuni al Berkshire înregistrează un randament de aproximativ 14% de la începutul actualului trimestru până în prezent, perioadă în care acţiunile Apple au crescut cu peste 20%. De la începutul anului, acţiunile Apple s-au apreciat cu 31%, faţă de un randament de 26% pentru Berkshire.
Cei doi giganţi înregistrează o capitalizare cumulată de 3.500 de miliarde de dolari, aproape cât produsul intern brut (PIB) al Germaniei. Celelalte deţineri majore din portofoliul Berkshire sunt Bank of America, Coca-Cola şi grupul de servicii financiare American Express, acţiuni ce constituie 30% din valoarea totală a portofoliului. De asemenea, gigantul lui Warren Buffett are o rezervă de 150 de miliarde de dolari în cash, cât capitalizarea gigantului japonez Sony.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/cont-etoro (Your capital is at risk.)
- Trading212 – https://bit.ly/invite-trading212 (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Mentorat de investiții la bursă: —>> https://bit.ly/2PvDpKZ
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.
Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.